Specialiteiten van de kok
___________________________________________________________________________________________________________
We houden van volle smaken
en gebruiken graag royaal verse kruiden. Bij het
bereiden van het eten laten we ons door veel verschillende keukens inspireren. Zo kunnen invloeden uit de Franse keuken, de
Mediterrane keuken, de Oosterse keuken, de Libanese keuken, de Hollandsche Pot en de Vegetarische keuken, op uw bord verschijnen.
Het liefst werken we
met verse biologische producten en halen we die bijvoorkeur bij kleine winkeliers en producenten uit de streek. Zie de lijst met producenten hieronder.
Ook vindt u op ons menu regelmatig gans, rivierkreeft, zevenblad, hondsdraf, japanse duizendknoop of brandnetel. Ingrediƫnten waar er weliswaar teveel van zijn, maar die ten onrechte ondergewaardeerd worden!
Heeft u eigen producten , zoals noten, appels, kastanjes, groenten of eetbare bloemen uit eigen tuin? We gebruiken ze graag. En de kwajongens in ons stoken graag een vuurtje en hangen iets aan het spit.
Op verzoek koken we ook geheel biologisch, glutenvrij en vegetarisch.
_______________________________________________________________________________________________________
We werken graag
met Nederlands producten, liefst biologisch en het liefst van dichtbij.
Er is immers zoveel van zo dichtbij te krijgen:
- biologische
zuivel
uit Driebergen of Kamerik
- ekologisch
fruit
uit de Krommerijnstreek
- biologische
groentes
van de Koningshof, Food4Good en De Moestuin in Utrecht
- biologische
bloemen
, citroen- en himalaya-komkommers, mispels, rabarber en andere
vergeten groentes
en
honing
van de Bijenakker in Odijk
- biologische
oesterzwammen
geteeld op Utrechtse koffiedik door Funghi Factory
- biologische
kruiden
uit eigen tuin
- heerlijke
kazen
uit Montfoort (Doruveal), Haarzuilens (Geertjeshoeve, geit en koe, biologisch) en Cothen (de Oudwijker)
- biologische
brood
,
cakes en taart
van de Veldkeuken in Amelisweerd
-
r
ivierkreeftjes
uit de Vecht
-
gans
uit het Eemland
-
wild
van de Heuvelrug
- biologisch
varkensvlees
van Pigme in De Bilt
- biologisch
rundvlees
van De Bonte Parels in Westbroek
- ekologisch
lamsvlees
van de herder in Maarsbergen
-
biologisch
bieren
uit Utrecht
- RedLove
cider
uit Werkhoven
-
supersap
en
stroop
van biologische appels en peren van William Pauw in Schalkwijk
- de beste Nederlandse
wijnen
en
bruts
(Nijkerk, de Betuwe, Groesbeek, Limburg, Zeeland en de Achterhoek)
Een greep uit onze favoriete hapjes en gerechten:
- sandwiches zalm/mierikswortel, komkommer/kruidenkaas, rosbief/mosterd
- nestje kwarteleitjes met tapenade
- gerookte makreel met kervel, zeewier, waterkers en sesam
- rivierkreeftjes uit de Vecht met pastice
- brood met Utregtse kruidenboter
- pompoencapuchino
- bietensoepje met brandnetel en geitenkaas
- groentechips met hondsdrafpesto
-
gerookte
amandelen
- gegrilde aubergine met tzatziki en granaatappel
- puntzakje sla met vers gebakken paardenbiefstukje
- bitterbal van pastinaak en gele wortel met kersenmosterd
- dolma met gerookte forel en mierikswortel
- gerookte makreel met kervel en aspergespruiten
- gerookte auberginesalade met hollandsche garnalen
- aardappelsoep met truffel
- kastanjesoep met bospaddenstoelen
- haring-bietensalade
- botervis op zeekraal
- kardemom-koffie-chocolademousse
- stoofpeertjes in kersenwijn
- stamppot met stoofvlees
- zeven kruiden tabouleh (couscoussalade)
- gado-gado en Indonesische rijsttafel
- ...