Specialiteiten van de kok

___________________________________________________________________________________________________________

We houden van volle smaken en gebruiken graag royaal verse kruiden. Bij het bereiden van het eten laten we ons door veel verschillende keukens inspireren. Zo kunnen invloeden uit de Franse keuken, de Mediterrane keuken, de Oosterse keuken, de Libanese keuken, de Hollandsche Pot en de Vegetarische keuken, op uw bord verschijnen.

Het liefst werken we met verse biologische producten en halen we die bijvoorkeur bij kleine winkeliers en producenten uit de streek. Zie de lijst met producenten hieronder.
Ook vindt u op ons menu regelmatig gans, rivierkreeft, zevenblad, hondsdraf, japanse duizendknoop of brandnetel. Ingrediƫnten waar er weliswaar teveel van zijn, maar die ten onrechte ondergewaardeerd worden!

Heeft u eigen producten , zoals noten, appels, kastanjes, groenten of eetbare bloemen uit eigen tuin? We gebruiken ze graag. En de kwajongens in ons stoken graag een vuurtje en hangen iets aan het spit.

Op verzoek koken we ook geheel biologisch, glutenvrij en vegetarisch.

_______________________________________________________________________________________________________

We werken graag met Nederlands producten, liefst biologisch en het liefst van dichtbij.
Er is immers zoveel van zo dichtbij te krijgen:

- biologische zuivel uit Driebergen of Kamerik
- ekologisch
fruit
uit de Krommerijnstreek
- biologische groentes van de Koningshof, Food4Good en De Moestuin in Utrecht
- biologische bloemen , citroen- en himalaya-komkommers, mispels, rabarber en andere vergeten groentes en honing van de Bijenakker in Odijk
- biologische oesterzwammen geteeld op Utrechtse koffiedik door Funghi Factory
- biologische kruiden uit eigen tuin
- heerlijke kazen uit Montfoort (Doruveal), Haarzuilens (Geertjeshoeve, geit en koe, biologisch) en Cothen (de Oudwijker)

- biologische brood , cakes en taart van de Veldkeuken in Amelisweerd
-
r ivierkreeftjes uit de Vecht
- gans uit het Eemland

- wild van de Heuvelrug
- biologisch varkensvlees van Pigme in De Bilt
- biologisch rundvlees van De Bonte Parels in Westbroek
- ekologisch lamsvlees van de herder in Maarsbergen
- biologisch bieren uit Utrecht
- RedLove cider uit Werkhoven
- supersap en stroop van biologische appels en peren van William Pauw in Schalkwijk
- de beste Nederlandse wijnen en bruts (Nijkerk, de Betuwe, Groesbeek, Limburg, Zeeland en de Achterhoek)

__________________________________________________________________________________________________________

Een greep uit onze favoriete hapjes en gerechten:

- sandwiches zalm/mierikswortel, komkommer/kruidenkaas, rosbief/mosterd
- nestje kwarteleitjes met tapenade
- gerookte makreel met kervel, zeewier, waterkers en sesam
- rivierkreeftjes uit de Vecht met pastice
- brood met Utregtse kruidenboter
- pompoencapuchino
- bietensoepje met brandnetel en geitenkaas
- groentechips met hondsdrafpesto
-
gerookte amandelen
- gegrilde aubergine met tzatziki en granaatappel
- puntzakje sla met vers gebakken paardenbiefstukje
- bitterbal van pastinaak en gele wortel met kersenmosterd
- dolma met gerookte forel en mierikswortel
- gerookte makreel met kervel en aspergespruiten

- gerookte auberginesalade met hollandsche garnalen
- aardappelsoep met truffel
- kastanjesoep met bospaddenstoelen
- haring-bietensalade
- botervis op zeekraal
- kardemom-koffie-chocolademousse

- stoofpeertjes in kersenwijn
- stamppot met stoofvlees
- zeven kruiden tabouleh (couscoussalade)
- gado-gado en Indonesische rijsttafel

- ...