Lokale leveranciers

________________________________________________________________________________________________________________________________________

Troost & Proost doet een rondje regio en haalt zijn producten bij:

De Veldkeuken - brood, taart en granola
Alles biologisch: broden, taarten en granola uit de bakkerij in Amelisweerd. Er wordt gebakken met meel van regionale biologische granen, die gemalen worden in IJsselstein.

Geertjes Hoeve - kaas
Biologische geitenboerderij in Haarzuilens. Levert niet alleen geitenkazen van jong tot oud, maar ook koeienkazen van jong tot oud. De laatsten afkomstig van de biologische boerderij van de ouders in het Groene Hart. Alles is ook verkrijgbaar met de smaken: komijn, daslook, fenegriek, italiaanse kruiden en mosterd.


Oudwijker - italiaanse schimmelkaas
Oudwijker in Lopikkerkapel maakt tallegio's van biologische melk uit Cothen. De tallegio's zijn italiaanse schimmelkazen en worden traditioneel afgerijpt in de grotten in de Alpen. Echter de boer heeft een container in zijn tuin staan, waar hij een grotklimaat creëert en verschillende tallegio's afrijpt. De soorten heten: Fiore, zachte smeuïge roodschimmelkaas; Lazuli zachte blauwschimmelkaas met ruige korst; Toma Cigno, een ruige buitenkant met een stevige romige smaakvolle binnenkant. Er zijn er meer, kijk op oudwijker.nl.

De Biohof - eieren, fruitsap en soepkip
De Biohof in Terschuur levert biologische eieren. Ook is er fruitsap van het fruit van de bomen die op het terrein de vrije uitloop kippen beschermen tegen watertandende roofvogels.
Tevens te verkrijgen uit de diepvries: soepkip. Dit is een gepensioneerde legkip (ca 1200gr) en uiterst geschikt voor stoofgerechten als coq au vin.

Koningshof en De Moestuin - groenten
De Koningshof levert biologische groentes uit de kas vlakbij Amelisweerd. De kas loopt ‘s winters echter een beetje op z'n eind, daarom ga ik als alternatief om de hoek naar De Moestuin. Dit is een biotuin voor allerlei groentes. Dus je kunt bestellen wat je nodig hebt en dan kijk ik bij beide of het er is.


Nieuw Slagmaat - appels, peren en fruitsap
Dit is een Milieukeur fruitbedrijf in Bunnik: niet alleen allerlei soorten appels en peren, maar ook pompoenen, kiwi’s, ui en fruitsappen: appel, peer, appel-peer, vlier-appel.
Milieukeur is niet hetzelfde als gecertificeerd biologisch, maar de boer spant zich in om maximaal rekening te houden met het milieu.

De Bonte Parels - melk, yoghurt en rundvlees
De Bonte Parels is een biologisch veeteeltbedrijf in Westbroek: naast volle ongepasteuriseerde melk en zelfgemaakte volle romige yoghurt, leveren ze ook alle soorten rund-en kalfsvlees.

PigMe - varkensvlees en vleeswaren
PigMe Buitengewone Varkens in De Bilt is van boer Josse Haarhuis. Hij is 22 en vorig jaar begonnen als varkenshoeder. Hij hoedt zijn varkens in natuurterreinen en bij boeren. De beesten scharrelen de hele dag buiten, ploegen land om, eten al het onkruid eruit en bemesten het. Ze worden ook ingezet bij landschapsbeheer voor Rijkswaterstaat. Slager Ferry Lempers uit Linschoten (de beste Groene Hart slager) maakt er vlees en vleeswaren van.

Funghi Factory - oesterzwammenDeze oesterzwammen worden geteeld in de Uithof op biologische koffiedik. Ook verkrijgbaar zijn bitterballen van oesterzwam en wilt u thuis oesterzwammen telen, dan is er een growkit!

Twisted - jam en chutney
In Oog en Al maakt Twisted Utregse jams, chutneys en relish van tweedekans fruit en groente. Niet biologisch, wel duurzaam.

Zwamsap - bio-drankjes
Utrechtse kombucha, een verfrissende drank, wordt gebrouwen door vrouwen en is verkrijgbaar in de smaken chai, roosmarijn, gember, limoen, anijs en naturel.

De BijenAkker - honing
De BijenAkker is een akker vol bloemen, (vergeten) groente, kruiden en fruit. Een natuurrijke en biologisch onderhouden plek, waar het goed toeven is voor vogels, vlinders en bijen. De laatsten verzamelen op de tuin en in de directe omgeving nectar en stuifmeel voor de heerlijke honing van Two Bee.

En verder:
- boter van Den Eelder uit Wehl
- roodschimmelkaas Doruvael uit Montfoort
- baklava en Turkse pizza door mijn Turkse buurvrouw
- bier van o.a. De Leckere, VanderStreek en Hommeles
- gerookte forel uit de sportvisvijver van een conciërge van een basisschool in Zuilen
- lamsvlees van Soay-schaap van een verwilderde kudde op een legakker in Kortenhoef

en meer ....