Workshops

___________________________________________________________________________________________________________

Dagje plukken, koken & dineren


Troost & Proost organiseert in samenwerking met Arda van Helsdingenen van Wildplukken Utrecht een smakelijke zelfpluk workshop . Samen met de deelnemers gaan we 's middags de ingrediënten plukken voor het diner van die avond .

Zo vonden we in november tamme kastanjes , noten allerlei kruiden en fruit . In de keuken vulden we dat aan met door de kok verzamelde lokale producten. Daar maakten we er met z’n allen een heerlijk vijfgangen diner van.

H ieronder een impressie van deze bijzondere herfstdag , met hele mooie foto's gemaakt door Nima Madjzubi, één van de deelnemers.
(foto's Nima Madjzubi)

Deze workshop is te boeken voor groepen vanaf 15 personen.
Zie ook voor
meer informatie:
www.ardavanhelsdingen.nl en www.wildplukkenutrecht.nl .


___________________________________________________________________________________________________________

Kookworkshop met diner:  featuring 'de Soepkip'


Wist u dat een soepkip een gepensioneer de legkip is? En dat na een legzaam leven van slechts anderhalf jaar deze legkip bedankt wordt voor bewezen diensten? Elk jaar treft zo’n 30 miljoen legkippen in Nederland dit lot. En omdat in Nederland de soepkip nauwelijks meer gegeten wordt,  ‘reizen’ deze soepkippen naar zuidelijkere landen, tot in Afrika toe, waar hun vlees wel wordt gewaardeerd...

Daarom vierden Troost & Proost en de Biohof in mei de Herwaardering van de soepkip . Na een rondleiding over het biologisch kippenlegbedrijf, lieten de gasten zich inspireren en gingen vrolijk zelf aan de slag . Het resultaat: een uigebreid soepkipmenu met veel smakelijke soepkipgerechten.

Al babbelend over eten van dichtbij en de soepkip in het bijzonder, sloten we af met een lekker Koel Utregs ijsje. Met de recepten op zak vertrokken de gasten geheel geïnspireerd weer huiswaarts.

Ook deze workshop is te boeken voor groepen vanaf 15 personen.___________________________________________________________________________________________________________