Weer in Beweging

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Ben je te weinig tevreden met je huidige leven. Heb je het gevoel dat je al een tijdje stil staat of in een kringetje ronddraait? Voelt de grond onder je voeten momenteel niet stevig genoeg of voel je je onzeker of verdrietig? Ben je toe aan een wending, maar weet je niet zo goed hoe. Zou je ander werk willen of een stap in je carière willen maken? Dan bied ik je aan om met je mee te denken.

Waaraan heb je behoefte, wat zou je steunen? Zoek je een luisterend oor? Zoek je ontrafeling van je tegenstrijdige gevoelens? Verheldering van wat je wilt? Energie, rust en balans om iets aan te pakken? Wil je weer in beweging komen?
Kortom, hoe vergroot je je helderheid en mentale weerbaarheid? En welke stappen kun je daarin zetten.

Na een korte online kennismaking, waarin je kunt kijken of we een klik hebben, maken we een afspraak voor een individuele afspraak van ongeveer een uur en bespreken we hoe het met je gaat en hoe je daar mee om wilt gaan:

- Hoe sta ik ervoor, waar wil ik eigenlijk heen?
- Hoe scherp ik mijn kompas dat voelen en denken verenigt?
-  Welke ondersteuning kan ik daarbij gebruiken?
-  En hoe zorg ik ervoor dat ik mijn doelen nastreef?

-  Hoe vitaal en weerbaar voel ik mij fysiek en mentaal?
-  Hoe vitaal en weerbaar zou ik willen zijn?
-  Wat kan mijn vitaliteit verhogen?
-  Wat helpt mij om mezelf mentaal weerbaar te voelen?

Naar aanleiding hiervan kijken we of je een plan van aanpak kunt maken om je veerkracht en je mentale weerbaarheid te vergroten. In een tweede gesprek, of zelfs wandeling, bespreken we je plan en we kijken waar je ondersteuning kunt vinden om je plan uit te voeren. Als het mogelijk en voor jou wenselijk is, kijken we of we lotgenotenduo's kunnen maken, die door intervisie steun bij elkaar kunnen vinden.

In België is er al een aantal jaren ervaring met het verkleinen van wachtlijsten voor mentale zorg. Daar blijkt dat door mensen met elkaar in gesprek te brengen de wachtlijsten reduceren met 40 à 50%. Een deel van de problematiek blijkt bij het leven te horen en vergt rouwen en verteren, weer een ander deel vergt dat je ermee leert omgaan. De intervisiegroepen blijken daar een helpende bijdrage aan te kunnen leveren.

Ik ben Jan van Rossum en voor mij is de oefening in mentale weerbaarheid al vroeg
begonnen. Het leven heeft mij, zoals bij velen, op de proef gesteld. Dat heeft mijn
mentale weerbaarheid robuust gemaakt en veerkrachtig. Ik heb jaren intervisie
gegeven op de toneelschool en daar studenten begeleid in de lusten en lasten van het
leven. Ik heb mij ontwikkeld door opleidingen te doen: Wiskunde-, scheikunde- en
dramadocent, acteursopleiding, zijnsoriëntatie-opleiding, 3-jarige coachopleiding Phoenix (NLP, TA en systeemopstelling), Boeddhistische retraites en
Qigong. Daarnaast run ik een cateringbedrijf wat lokale en biologische producten
gebruikt. En bovenal ben ik een buitenmens. In de natuur kom ik in beweging en ervaar ik rust en compassie die de lastigheden waar ik tegenaan loop zachter maken.

De waardes van waaruit ik werk zijn:
autonomie
, heelheid , identiteit , integratie en zingeving . En ik kan je een begeleiding bieden die jouw persoonlijke zoektocht versneld en versterkt. Naast gesprekken heb ik een scala aan oefeningen en vormen, zodat het denken direct aan een ervaring wordt gekoppeld.

Wil je kennismaken? Ik nodig je van harte uit.
Onderaan de pagina vind je mijn telefoonnummer en e-mailadres.


_____________________________________________________________________________________________________________________________________