Specialiteiten van de kok

___________________________________________________________________________________________________________

     We houden van volle smaken en gebruiken graag royaal verse kruiden. Bij het bereiden van het eten laten we ons door veel verschillende keukens inspireren. Zo kunnen invloeden uit de Franse keuken, de Mediterrane keuken, de Oosterse keuken, de Libanese keuken, de Hollandsche Pot en de Vegetarische keuken, op uw bord verschijnen. 

    Het liefst werken we met verse producten en halen we die bijvoorkeur bij kleine winkeliers en producenten uit de streek. Ook vindt u op ons menu regelmatig gans, rivierkreeft, zevenblad, hondsdraf of brandnetel. Ingrediënten waar er weliswaar teveel van zijn, maar die ten onrechte ondergewaardeerd worden!

    Heeft u eigen producten, zoals noten, appels, kastanjes, groenten of eetbare bloemen uit eigen tuin? We gebruiken ze graag. En de kwajongens in ons stoken graag een vuurtje en hangen iets aan het spit.

    Op verzoek koken we ook biologisch, glutenvrij en vegetarisch. 


__________________________________________________________________________________________________________

100% NL

We werken graag met Nederlands producten, liefst van dichtbij. Er is immers zoveel van zo dichtbij te krijgen: 

- biologische zuivel uit Driebergen of Kamerik
- fruit uit de Krommerijnstreek
- biologisch ‘brood van Menno’ uit IJsselstein

- heerlijke kazen uit Montfoort, Cothen of Werkhoven
- biologische taart en cakes van de Veldkeuken in Amelisweerd
-
rivierkreeftjes uit de Vecht
- gans uit het Eemland

- wild van de Heuvelrug
-  biologisch bier uit de Meern
- de beste Nederlandse wijnen, van de Nederlandse Wijnwinkel.

__________________________________________________________________________________________________________

Een greep uit onze favoriete hapjes en gerechten:

- sandwiches zalm/mierikswortel, komkommer/kruidenkaas, rosbief/mosterd
- nestje kwarteleitjes met tapenade  
- gerookte makreel met kervel, zeewier, waterkers en sesam
- rivierkreeftjes uit de Vecht met pastice
- brood met Utregtse kruidenboter 
- pompoencapuchino
- bietensoepje met brandnetel en geitenkaas
- groentechips met hondsdrafpesto
gerookte amandelen
- gegrilde aubergine met tzatziki en granaatappel
- puntzakje sla met vers gebakken paardenbiefstukje
- bitterbal van pastinaak en gele wortel met kersenmosterd
- dolma met gerookte forel en mierikswortel                                        
- gerookte makreel met kervel en aspergespruiten

- gerookte auberginesalade met hollandsche garnalen
- aardappelsoep met truffel
- kastanjesoep met bospaddenstoelen
- haring-bietensalade
- botervis op zeekraal
- kardemom-koffie-chocolademousse

- stoofpeertjes in kersenwijn
- stamppot met stoofvlees
- zeven kruiden tabouleh (couscoussalade)
- gado-gado en Indonesische rijsttafel

- ...