100% NL

_____________________________________________________________________________________________________________

Initiatiefneemster Lilian Franken en kok Jan van Rossum lieten zich inspireren door Marie-Claire van den Berg om klimaat neutraal te koken. Inmiddels heeft Jan het initiatief overgenomen en organiseert sindsdien op onverwachte en onregelmatige tijden het:


huiskamerrestaurant
100% NL
eigen producten eerst!
 
100% NL gaat over lekker eten met onverwachtse NL producten. Over bewustwording van de enorme reizen die voedsel aflegt. Over eten en nadere kennismaking tussen de NL producent en de consument.
  
Daarbij gebruiken wezoveel mogelijk regionale producten, met als voorwaarde dat niets buiten Nederland vandaan mag komen. Dus dan ook geen specerijen. Alles 100% NL, jawel…!
 
Wat denk je: gezellig samen aan tafel, in een huiselijke sfeer en op een vrolijke en smakelijke manier aandacht besteden aan allerlei Utrechtse streekproducten? Je bent van harte welkom.
 
Wil je uitgenodigd wordenvoor 100% NL, mail dan naar info@troostenproost.nl en we houden je op de hoogte.
________________________________

100% NL producten, zoals:

     

- Bier uit de Meern
- Appelsap uit Leidsche Rijn
- Dureval kaas uit Montfoort
- Jenever uit de Mgr.vd Weteringstraat
- Groenten uit de Maarschalkerweerder Tuin
- Wijn uit Schouwen Druivenland
- Ansjovis uit de Oosterschelde
- …

Lilian en Jan: '100% NL, ....jawel!'

_______________________________________________________________________

Het experiment van Marie van den Berg

Marie-Claire van den Berg probeerde rond de klimaattop van 2009 een week te leven op een klimaatneutrale manier. Ze inspireerde ons hiermee tot de volgende gedachte:
 
Is het mogelijk om een lekkere seizoensgebonden maaltijd op tafel te zetten en daar alleen producten voor te gebruiken van Nederlandse bodem?
 
Sterker nog, en daar alleen producten voor te gebruiken uit de provincie Utrecht en liefst op fietsafstand van de stad Utrecht?
 
En kunnen we daar dan anderen mee verwennen en wellicht inspireren om zelf ook eens wat vaker streekproducten te gebruiken?
 
De komende vier seizoenen willen we u graag verwennen, verleiden en verrassen!

_______________________________________________________________________
Hoe biologisch wil je het hebben? 
     Nederland kent een overschot aan wilde ganzen. Omdat ze overlast bezorgen, worden ze gevangen en naar een destructiebedrijf gebracht. Want niemand eet wilde gans in Nederland. Volstrekt onlogisch. Want hoe biologisch wil je het hebben? Troost & Proost zette daarom tijdens de themamaaltijd De Warme Winter wilde gans op tafel. Het is immers een mooi en lekker natuurproduct
    Als je interesse hebt, kijk dan voor recepten op Ganzenbord NoordHolland en meer over de wilde ganzen op Veelsteveel ganzen.
    Of we ook muskusrat op het menu hebben? Nee, zo ver zijn we nog niet. Maar bekijk de filmpjes van De Polderwachter over de natuur in onze polders. Het filmpje Wild vertelt over de muskusrat, alias het waterkonijn. 

_______________________________________________________________________